40 dkg reszelt alma,
30 dkg cukor,-kóstolni,
40 dkg. liszt,
20 dkg olvasztott zsír,
4 db. tojás,
1 cs. sütőpor,
1 tk. fahéj,
1 db. citrom reszelt héja,
/mazsola, dió is mehet bele, én kihagytam./
Egy nagyobb edényben felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt.
A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet is. A reszelt citromhéjat is hozzáadtam. A tojások habját kemény habbá vertem. Robotgéppel összekevertem, végül a tojások kemény habját fakanállal óvatosan beleforgattam, úgy hogy ne törjön össze.
Zsírozott, lisztezett nagy tepsibe öntöttem, forró sütőben kb. 35-40 percig sült.
Amikor kihűlt megszórtam porcukorral és felszeleteltem.
Jó étvágyat kívánok.
Elkészítés: A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és belenyomkodjuk a piteformába. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A banánokat karikákra vágjuk, citromlével lekenhetjük,...
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű a krémsajtot, vajat, cukrot összedolgozom. Hozzáadom a lisztet, sót és gyorsan összegyúrom, nem szabad túldolgozni. Nem baj, ha nem homogén teljesen a tészta....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. 2. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojást a cukorral. 3. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz