menu

Családireceptkönyv.hu

Bolognai spagetti


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Sárgarépa 2 db
Vöröshagyma 1 db
Knorr Marhahúsleves-kocka 1 db
Spagetti tészta 50 dkg.
Darabolt paradicsom konzerv 500 gr
Zeller szár 2 db
Sovány darált marhahús 60 dkg.
Szárított oregánó 1 tk.
Fokhagyma 2 gerezd
Parmezán sajt 30 dkg.

Elkészítés:



Vágjuk kisebb kockákra a hagymát, répát és zeller szárat. Vágjuk finomra a fokhagymát. Forrósítsunk föl egy ek margarint egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, répát és zellerszárat. Pirítsuk közepes lángon 3 percig.
Adjuk hozzá a húst és pirítsuk körbe 3 percig. . Adjuk hozzá a KNorr-kockát, a paradicsomot és az oregánót. Hozzuk forrásba, fedjük le egy fedővel, vegyük lejjebb a lángot és pároljuk 30 percig.
Főzzük meg a spagettit a csomagolásán leírtak szerint. Tálaljuk a spagettit a szósszal és reszelt parmezán sajttal.
Jó étvágyat kívánok.

Bolognai spagetti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Vadashus (Szira nagymama)
Vadashus (Szira nagymama)

1/2 kg fartobol (spitzfarto) huslevest fozunk. Ha a levesnek mar jo ize van, leontjuk egy reszet. A tobbihez hozzaadjuk meg a hagymat,baberlevelet, ecetet izles szerint. Igy 4-5-8...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Péter
Hamburger-húspogácsa
Hamburger-húspogácsa

Ha nem kapunk zsíros marhahúst, akkor daráljunk a húshoz egy kis szalonnát, kb 6: 1 arányban. A darált húsból készítsünk 12-13 dkg-os pogácsákat, ezek lehetnek kisebb átmérőjű és v...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Domonkos
Pörkölt
Pörkölt

A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, rádobjuk a húst. Ha megpirult, felönjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje. A fűszerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Töltött gomba
Töltött gomba

1. A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk