1 kg. darálthús,
40 dkg. sajt-durvára reszelve
1 db. tojás,
só,
bors,
Panírozáshoz.
liszt,
tojás,
prézli
A darálthúst a sajttal, tojással, sóval és borssal jól összegyúrjuk. Ezután gombócokat formálunk belőle, amit morzsával megszórt deszkán a kívánt nagyságúra nyújtjuk. Majd a szokásos módon bepanírozzuk. Tálcára tesszük a szeleteket és 10 percre betesszük a fagyasztóba, hogy a sajt vissza tudjon keményedni. Ezután lassú tűzön, időnként forgatva készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok.
A velőrózsát megmosom és a vékony hártyától megtisztítom, szokásos módon lisztbe, tojásba és morzsába panírozom... Olajat forrósítok és kisütöm a velőt. A rántott velőt sült krum...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Vajban kevés finomra vágott vöröshagymát pirítunk és hozzáadjuk a lereszelt főtt burgonyához. 2. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük és belekeverjük az apró kockákra vágott köm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük. A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 0,5 kg darált lapockát kevés olajon lepirítottam, és a következő dolgokkal ízesítettem: fehér bors, szerecsendió, petrezselyem, és halak fűszerkeverék (nagyon finom- Kotányi)....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz