Hozzávalók
A piskótához:
35 dkg liszt,
20 dkg kristálycukor,
12 dkg Rama,
2 tojás,
2 ek. olaj,
150-200 ml tej,
1 csomag sütőpor,
1 csipet só.
A csokimázhoz
25 dkg ráma,
4 ek. rum-vagy aroma,
4 ek. forró víz,
35 dkg porcukor,-kóstolni majd.
5 dkg kakaópor.
A piskóta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd egy rámával kikent, kilisztezett tepsiben (kb. 40x30 cm) simítjuk, és megsütjük. Ha megsült, egy fakanál végével a piskótába lyukakat készítünk. Egy edényben felolvasztjuk a rámát, hozzáadjuk a rumot és a vizet, majd a cukrot és a kakaóport is. Állandó keverés mellett sima mázat főzünk. A mázat langyosra hűtjük, majd ráöntjük a piskótára, így a lyukak megtelnek csokival.
Jó étvágyat kívánok.
Grillázs szelet: A cukrot edénybe tesszük, majd kis lángon addig melegítjük, amíg karamell nem lesz belőle. Én a cukrot nem keverem, csak megvárom, amíg megolvad és gyönyörű arany...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). K r é m: 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, vajjal, cukorral, az egész tojással, a reszelt citrom héjával és a citrom levével összegyúrjuk. A háromnegyedét sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Sor: 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük, 3 tojás sárgáját 5 púpos evőkanál porcukorral habosra keverjük, 1,5 dl vizet felforralunk 1 cs. zselatinnal és még forrón...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű