60 dkg. liszt,
4 db. tojás,
egy kv. só,
víz.
A lisztet a sóval összekeverem majd hozzáadom a tojásokat és annyi vizet, hogy egy könnyen szaggatható tésztát kapjak.
Egy nagy fazékban felteszek vizet amibe egy kis sót és olajat teszek. Megvárom amíg felforr és apró nokedliszaggatóval a tésztát beleszaggatom. Időnként megkeverem, amikor már minden tészta a vízben van kb.2 perc főzés után leszűröm és lehet tálalni.
Jó étvágyat kívánok.
A hajdinát, langyos vízben megmostam és szűrőkanálon keresztül hagytam lecsöpögni. Egy megfelelő méretű edényben 2-3 evőkanál olajat forrósítottam és erre öntöttem a lecsepegett h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk, egyszerre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát ízlés szerint felkockázzuk vagy csíkozzuk egy tepsibe. Megszórjuk ízlés szerint ételízesítővel, meglocsoljuk olajjal, majd kézzel jó alaposan összekeverjük. Ezután rás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, mosd meg alaposan, majd főzd puhára sós vízben körülbelül 15-20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd át. Morzsold bele a vajat, és öntsd hozzá a tejet,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű