A májgombóchoz
1 db zsemle (szikkadt)
1 fej vöröshagyma
20 dkg csirkemáj
1 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
A léhez
2.5 L alaplé - zöldség
1 db sárgarépa
3 db burgonya (megtisztított, hámozott)
A zsemléket beáztatom, a hagymát apróra vágom, és üvegesre pirítom. Aprítógépbe teszem a májat, a kinyomkodott zsemléket, a petrezselymet, a hagymát, a tojást és a fűszereket. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázok.
Az alaplevet felforralom, majd beleteszem a megtisztított, feldarabolt répát, burgonyát. Ízlés szerint fűszerezem, végül hozzáadom a májgombócot is.
Mikor megpuhultak a zöldségek, tálalható is.
Jó étvágyat kívánok.
Vannak akik tesznek bele egy kis zöldborsót és gyufatésztát.
A csirkemellet, egészen kicsi darabokra aprítom, majd a felforrósított olajon, a húsdarabok mindkét oldalát átpirítom. Ezután aláöntök 1 dl vizet és fedő alatt addig párolom, amíg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sargarepat felszeletelem,es keves olajon megparolom Hozzaadom a zöldborsót is, es egyutt is parolom egy keveset...lehetoleg ne suljon le... Felontom annyi vizzel amennyi levest...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű1. A babot előző este tálba tesszük és felöntjük vízzel, beáztatjuk. A csülköt darabokra vágjuk, és szintén beáztatjuk egy másik tálba. Ezt érdemes megkóstolni, mert csak akkor kel...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesEgy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat az olívaolajjal és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 percet pároljuk. Időnként megkeverjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű