menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsós csirkeragu


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


» 1 db csirkemellfilé
» 1 mk tört fekete bors
» 1 tk citromlé
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 15 dkg zöldborsó
» 25 dkg vegyes zöldség
» 3 ek étolaj
» 1 csipet ételízesítő

Elkészítés:


A csirkemellet, egészen kicsi darabokra aprítom, majd a felforrósított olajon, a húsdarabok mindkét oldalát átpirítom. Ezután aláöntök 1 dl vizet és fedő alatt addig párolom, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadom, a közben megtisztított és kis kockákra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítom, majd felöntöm 1 liternyi vízzel. Beleszórom a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt puhára főzöm. Végül a zöldborsót is hozzáadom, majd a citromlével ízesítem. A megmaradt petrezselyem zöldet rászórom, az edényt a tűzről lehúzom és befedve hagyom állni 10 percig, csak azután tálalom.

Zöldborsós csirkeragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkeraguleves (Sóbors)
Csirkeraguleves (Sóbors)

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, kockázzuk össze. A vöröshagymát és a fokhagymát hámozzuk meg, előbbit vágjuk finomra, utóbbit törjük meg. A répát, fehérrépát, karalábét, zellert,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Sárgarépa krémleves
Sárgarépa krémleves

1: A sárgarépákat és az újhagymákat megtisztítjuk. Sárgarépákat felkarikázzuk, az újhagymákat 2-3 részre vágjuk. 2: Vajat, olívaolajat hevítjük. Először a hagymát, majd a sárgarép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposzta  húsgombócokkal és füstölt hússal
Savanyú káposzta húsgombócokkal és füstölt hússal

A savanyú káposztát bő vízben átöblítjük, kinyomkodjuk. Kevés zsiradékban a vöröshagymát megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a káposztát. - Beletesszük a füstölt...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Paszternákkrémleves fűszeres csicseriborsóval:
Paszternákkrémleves fűszeres csicseriborsóval:

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát, fokhagymát, burgonyát felkockázzuk, a paszternákot vékonyan felszeleteljük és a vajon elkezdjük őket dinsztelni. A zöldségeket sózzuk, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk