50 dkg. fodros nagykocka tészta
20 dkg húsos füstölt szalonna -bacon
35 dkg sonka,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 dl. tejföl,
3 db. tojás,
aprított petrezselyem,
olaj,
egy kevés zsemlemorzsa,
Tetejére:
25-30 dkg sajt reszelve.
.
A száraz tésztát sós vízben kifőzzük.
Elkészítjük a ragut. Olajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd az apróra vágott sonkát és bacont. Fűszerezzük ízlés szerint és puhára pároljuk úgy, hogy jó sűrű legyen.
Egy tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával. A tojásokat a tejföllel, sóval, kevés őrölt fehér borssal jól felverjük, majd hozzákeverjük a petrezselyemzöldet és a pépes fokhagymát is. A tésztára öntjük, összekeverjük.
A tészta felét a tepsi alján szépen elterítjük, rátesszük a sonkás-baconos ragut, majd befedjük a maradék tésztával. Reszelt sajttal megszórjuk, és aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat kívánok..
Cukkiniket meghámozzuk,kb. 1 cm karikára vágjuk,sütőedényt olajjal kicsit kikenjük,bele tesszük a cukkini karikákat,rá mehet só,bors,fokhagymapor,kapor,tejfölbe teszünk szintén sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott szalonna zsírját kisütjük és ebben pirítjuk meg a húsos szalonnát. Mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, és a zúzott fokhagyma is . Öntünk alá egy pic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit kifőzöm,a császárszalonnát apró kockákra vágom,a sajtot megreszelem és mindent ketté osztok. Egy hőálló tálat kivajazok ,tészta felét a tál aljára teszem rá a csás...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kerek lapot nyújtunk belőle és kibéleljük vele a vajjal kikent piteformát. A tejfölt, a tejet, a tojást és a sót kikeverjük és az egészet beleön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű