menu

Családireceptkönyv.hu

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával


Írta:

Elk. idő: 3-óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 kg marhahús,
3 fej vöröshagyma,
3 db.zöldpaprika,,
2 db paradicsom,
4-5 gerezd fokhagyma,
3 dl.vörösbor,
6 evőkanál zsír,
6 evőkanál édes fűszerpaprika,
30 dkg.füstölt szalonna,
só,
bors,
kömény.
Körethez:
1 kg. tarhonya
zsír,
hagyma,
só,
bors,



.

Elkészítés:



A finomra vágott vöröshagymát a szalonna kiolvasztott zsírján lepirítjuk. (A szalonnakockákat előtte távolítsuk el!) Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, és tovább pirítjuk.
A tűzről levéve mehet bele a fűszerpaprika, majd öntsük fel kevés húsalaplével vagy vízzel. Pirítsuk zsírjára.
A húst vágjuk kockákra majd adjuk a pörköltalaphoz. Fűszerezzük só, bors, kömény, adjunk hozzá zúzott fokhagymát, majd öntsük fel a vörösborral.
Szakaszosan pároljuk fedő alatt, mindig csak kevés folyadékot adjunk a húshoz, így alakul ki a jóízű, sűrű pörköltszaft. Köret tetszés szerint, én most tarhonyát pirítottam hozzá.
Jó étvágyat kívánok!

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rokfortos bélszín zellerpürével és töltött hagyma
Rokfortos bélszín zellerpürével és töltött hagyma

Töltött hagyma; A megtisztított hagymákat vágjuk ketté, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe náhány percre. Szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe, majd ha kihült, csepegtessük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Hunyadi rostélyos
Hunyadi rostélyos

1 kg marhafelsál szeleteket kiverve sózva töltünk: 4 dkg zsírba keverünk 4 tojás sárgát hozzáadva 20 dkg sós vízben kifőtt makarónit 20 dkg apróra vágott sonkát 2 kanál tejfelt, só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Smashed Burger - Szaftos Lucye burger
Smashed Burger - Szaftos Lucye burger

Először a nyomott burgert dobom össze, és ebbe is a belevaló szósszal kezdünk. Felcsíkozzuk a kétfajta paprikát, majd egy grill serpenyőben nagy lángon elkezdjük kapatni egy kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Gulyásleves - én így készítem
Gulyásleves - én így készítem

A húst mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk kis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a húst,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk