50 dkg liszt
17.5 dkg puha Rama
2 dkg élesztő
6 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
1 teáskanál só
2 dkg cukor
1 db tojássárga
1.5 dl tej
Tetejére:
15 dkg reszelt sajt
1 tojás
Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral, 1 ek liszttel megfuttatjuk. A többi hozzávalóval egy tálba öntjük és jól összedolgozzuk. 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk téglalap alakúra és hajtogatjuk, (balról-jobbról, fentről-és lentről). A hajtogatást mindegy milyen irányból kezded, de a sorrend mindig ugyanaz legyen. Háromszor hajtogatjuk, 20 percenként. A pogácsaszaggató magasságára nyújtsuk ki és szaggassuk ki. A tetejét tojással lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal. Hideg sütőben, 180 fokon kb 15-20 perc.
Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt. Összedolgozom a tojással és a tejföllel. Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverem a sóval, borssal, majd elmorzsolom benne a margarint. Végül hozzáadom a tejfölben elkevert tojások sárgáját. Tésztát gyúrok, amit kettőbe veszek. Vékonyra, kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket, az elmorzsolt sajtot és a kockázott puha vajat összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle. 1 éjszakára folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, tetejét tojással megkenni és sajttal megszórni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű