15 dkg sűrű kovász
2 dl langyos víz
3 ek tejpor/ Vegimilk/
6 dkg olvasztott margalin
6 dkg darált nádcukor
3 tojássárgája
40 dkg BL 55 "Sikér" liszt
csipet só
Dagasztógéppel 10 percig dagasztottam a hozzávalókat.
Kelesztőtálban 3 órát kelt
Kinyújtottam, kiszaggattam.
Deszkán még kelt 1 óra 30 percet.
Kókuszzsírban sütöttem. Zsírba tevés előtt a közepét az ujjammal benyomtam. Ez került alulra. Először fedő alatt sütöttem, a másik oldalt fedő nélkül. Vigyázni kell mert nagyon hamar elkészül.
Papírtörlőre szedtem ki hogy lecsorogjon a zsír.
Mikor hűlt darált nádcukorral megszórtam.
Nagyon finom, könnyű lukacsos lett.
Megkelesztem az elesztot...majd bedagasztom. Nokedli allagu a teszta...ne ilyedjetek meg...csak gyurjatok....szepen elvalik a tal falatol...sajnos egybe nem engedi a telo feltenni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel mérjük ki az alapanyagokat. A lisztből, az élesztőből és a tejből készítsük el az előtésztát, egy spatula segítségével alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat jól kidagasztani, a tészta felét kivesszük. A másik felébe beledagasztunk 2 ek. kakaóport és néhány evőkanál tejet. A két tésztából egy-egy cipót formázunk és letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű