Batátakrémleves:
500 gr Batáta (édesburgonya)
1 nagy vöröshagyma
1/2 tk chili pehely
30 g vaj
1 cm hosszú friss gyömbér, vagy
1 tk őrölt gyömbér
1,5 dl tejszín
1 ek szójaszósz
1 csipet turbolya
Aprítsd fel a hagymát, hámozd meg a Batátát, kockázd fel.
Vajon futtasd meg a hagymát a csili pelyhet, és öntsd fel 1 liter vízzel.
Tedd hozzá a Batátát, sózd, add hozzá a gyömbért, és főzd fedő alatt 15-20 percet, amíg megpuhul.
Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt, és a szójaszószt (só helyett), és turmixold össze.
Tedd vissza a tűzre, és rottyints egyet rajta
Kész!
Tálald friss vagy szárított turbolyával, úgy tapasztaltam, hogy ez illik ízben hozzá.
A hagymát megtisztítjuk, és egészen apró kockákra összevagdaljuk a fokhagymával együtt. A vajat óvatosan felmelegítjük, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beleszórjuk a hagymakockáka...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűA felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárko...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fürjeket egy nagy lábas hideg vízbe tesszük, hozzáadunk friss kakukkfüvet, majd közepes lángon főzzük. A habot leszedjük a tetejéről és ezután tesszük csak bele a feldarabolt zö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát, és a fehérrépát apró kockákra vágom, és kevés olajon fedő alatt megpárolom. Ha megpuhult, akkor teszek rá 1 kanál lisztet, és 1 fél kanál pirospaprikát,majd felengedem víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű