2,5 dl habtejszín
30 g kristálycukor
170 g sűrített tej
50 ml kávé
2 dl ír whiskey
1 evőkanál vanília eszencia
A tejszínt melegítsük forráspontig, majd tegyük félre. A cukrot karamellizáljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés közben öntsük hozzá a forró tejszínt. Ezután vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a sűrített tejet, valamint a többi hozzávalót. Az így elkészült likőrt néhány napra tegyük hűtőbe.
Összeturmixoljuk a málnát a citrom levével, az áfonyalével és a mézzel, majd felöntjük az ásványvízzel. Tipp: a felöntéshez ásványvíz helyett használhatunk tonikot vagy pezsgőt.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAnnyi a különbség, hogy a vizet felforralom a cukorral. Egy 5 literes üvegbe darabolom a citromot, beletszem a citrompótlót és a megmosott mentát. felöntöm a forró cukros vízzel, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lereszelt gyömbért locsoljuk meg a citrom levével, majd mehet hozzá a vékonyan lehántott héja is. Mindezt beletenni egy 2 literes műanyag palackba, majd hozzá kell adni a lapos e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókusztejet öntsd egy vastag aljú lábasba, és melegítsd fel. 2. Csomómentesen keverd el benne a kakaóport, végül az eritritet is. 3. Igény szerint még édesítsd, ha szükség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű