2 csirkemell filé
25 dkg. tejszínes krémsajt
4 gerezd fokhagyma
4 kisebb lila hagyma
1 csomag bacon
bors
ételízesítő
szárnyas fűszerkeverék
sütéshez olaj
A csirkemelleket félbe vágom, majd mind a 4 db-t szétterítem annyira, hogy feltekerhető legyen. Megkenem a krémsajttal, fokhagymával, és darabonként 1 lila hagymát feldarabolva beleteszek. Ételízesítővel kicsit megszórom. Feltekerem, megszórom a szárnyas fűszerkeverékkel, majd 2-4 csík baconnal rögzítem. Olajozott tepsiben,180 fokos sütőben 40 perc alatt ropogósra sül.
Köretnek burgonya pürét ajánlanak hozzá, de a tojásos rizs is finom.
Friss salátával tálalom.
Kipróbáltam csirke comb filéből, pulykamell filéből is. Mindkettő ehető.
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk. A 20 dkg lisztből, ásványvízből és a tojásokból csipet sóval, mustárral, fehér borssal sűrű palacsintatésztát kever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHevíts 1 evőkanál olajat egy serpenyőben. 2-3 percig süsd a zöldbabot. Sózd és borsozd a csirkemell darabokat, majd szedd ki a serpenyőből a zöldbabot és süsd helyette a serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkét előző este kívül-belül sóval jól bedörzsöljük, és hidegre tesszük. 2. Másnap elkészítjük a tölteléket: zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk. 3. Jól szétdol...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csibemellet felkockázzuk. 2. A tejfölt, a tojást, a sajtot, apróra vágott petrezselyemzöldjét és a lisztet egy tálba jól kikeverjük, ízesítjük és belekeverjük a csibemelle...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz