40 dkg sertés karaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
20 dkg rizs
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
2 csirkehús leveskocka
só
fehér bors
petrezselyem
A hagymát apróra vágva az olajon ledinsztelem, hozzáadom a tört fokhagymát. Ráteszem a kockára vágott húst, fehéredésik pirítom. Borsozom, hozzáadom a gombát. Felöntöm 4 dl. vízzel, félig megfőzöm. Hozzáadom a rizst, zöldborsót, pótlom a főzővizet, hogy ellepje. Ha a rizs megpuhult ( 25 perc), a tetejére szórom a petrezselymet, átkeverem.
Karaj helyett csinálhatod csirkemellből, pulykamellből, legfeljebb hamarabb kész.
lapcsánkát keverünk be és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük ha kész teszünk rá pl sonkát rá sajtot és visszatolni a sütőbe és megpirítani egy kicsit.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egyik fej hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük egy kevés kókuszzsíron, majd rátesszük a megmosott árpagyöngyöt, átforgatjuk, ráöntünk dupla mennyiségű forró vizet és lassú tűzö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bage...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű