menu

Családireceptkönyv.hu

Feketeerdő torta


Írta:

Elk. idő: 145perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
9 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
18 dkg kristálycukor
18 dkg búzaliszt (BL55)
4 dkg holland kakaópor
A meggyes töltelékhez
1 db meggybefőtt (magozott)
1 db pudingpor (vaníliás)
kristálycukor
A csokis töltelékhez
2.5 dl habtejszín (30-32%-os)
5 dkg holland kakaópor
porcukor
5 g zselatinpor
A fehér töltelékhez
2.5 dl habtejszín (30-32%-os)
porcukor
5 g zselatinpor
A díszítéshez
5 dl habtejszín (30-32%-os)
1 tábla étcsokoládé (45-59%-os)

Elkészítés:




A tojások fehérjét a cukor 2/3-val felverjük, a tojások sárgáját pedig a cukor 1/3-val. Kézi habverővel összedolgozzuk a tojáshabokat, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. 23 cm átmérőjű tortakarikában 180 C fokon sütjük készre.

A meggyes töltelékhez a befőtt levében felfőzzük a pudingot. Annyi cukrot főzzünk a pudingba, amennyit ízlésünk kíván. Ha kihűlt habzsákba töltjük.

A tejszínt előre, jól behűtjük, majd a kakaós, és a fehér töltelékhez együtt verjük habbá.

Míg a tejszínhab felverődik, a két krémhez a zselatintos oldatot elkészíthetjük előre. A zselatinporokra annyi vizet öntsünk, amennyi éppen ellepi. Hagyjuk, hogy felszívja a vizet.

A felvert tejszínt kettéválasztjuk, az egyik felébe kakaóport és ízlés szerint porcukrot teszünk.

A tejszín másik felébe ízlés szerint porcukrot szitálunk.

Most az előkészített zselatint mikróban cseppfolyósra, de nem forróra melegítjük! az egyik felét a kakaós, a másik felét a fehér krémbe keverjük. Folyamatos keverés mellett adjuk a folyékony zselatint a krémekhez, különben kiszálasodhat!!

A fehér, és a kakaós krémet is szedjük habzsába.

A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Kívülről befelé haladva kör alakban a piskótalapokat megtöltjük kakaós, pudingos, tejszínes krémmel. A pudingos részt megszórjuk meggyszemekkel.

A tortát dermesztjük, majd felvert tejszínnel ízlés szerint díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fraisier torta
Fraisier torta

A tésztához A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos keverés mellett beletesszük a tojássá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Nektarinos torta
Nektarinos torta

3 lapot sütni,160-180 fokon légkeveréssel.A tésztát tömködni kell,40-50 percig sül. Az oldalára nektarinszeleteket állítunk,tetejére mehet csokimáz. Buczkó Anett

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Csokis túrótorta, sütés nélkül
Csokis túrótorta, sütés nélkül

A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Puha almatorta
Puha almatorta

Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral és lassan adjuk hozzá, keverjük hozzá a lisztet. Töltsük a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformáb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk