menu

Családireceptkönyv.hu

Ír krémlikőr , Baileys házilag


Írta:

Elk. idő: 20perc
Adag: 6dl
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



250 ml habtejszín (30-32%-os)
20 ml 3,5 %-os tej
30 g kristálycukor
170 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
50 ml kávé (erős főzet)
200 ml whiskey (ír)
1 evőkanál vanília eszencia

Elkészítés:




A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.

Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.

Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük - de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

Ír krémlikőr , Baileys házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Epres bodzaszörp
Epres bodzaszörp

A bodzaszörpöt rém egyszerű elkészíteni. Mielőtt elindulsz bodzát gyűjteni, el kell készíteni a szirupot, hogy kihűljön. A szirup nem bonyi, a cukrot felfőzöd a vízzel és hagyod ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fügebor
Fügebor

1 kg. préselt fügét megmosunk, félbevágjuk, és üvegbe tesszük. 2,5 l. vízben feloldunk 1 kg. cukrot, 1 dkg. borkősavat és 5 percig forraljuk. Miután kihűlt hozzáadunk 1 dkg. söréle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
MÉZPÁLINKA
MÉZPÁLINKA

Töltsd az üvegbe a pálinkát, facsard bele 3 citrom levét, öntsd hozzá a mézet, keverd el jó alaposan, majd a 4. citromot alaposan sikáld meg (ha ezt még eddig nem tetted volna a tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi készítésű Irish Cream
Házi készítésű Irish Cream

Sterilizáljuk az üvegeket, amibe tölteni akarjuk. Először is nagyon forró vízben mossuk ki őket, utána 160 fokon a sütőben 10-15 percig szárítsuk. Hagyjuk kihűlni őket. Az összes...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk