menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-fahéjas fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg alma
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
2 tojás

Elkészítés:


Az almát meghámozzuk és lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, de nem öntjük ki, félretesszük. A reszelt almát, a lisztet, a sütőport, a fahéjt és a tojásokat összekeverjük. Az almaléből annyit adunk hozzá, amennyit felvesz. Lágy tésztát kell kapnunk, ami kanállal szaggatható. Jól összekavarjuk, majd forró olajba kanállal beleszaggatjuk és minden oldalukat aranybarnára sütjük. Papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot és porcukorral megszórva kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli zabpelyhes
Bejgli zabpelyhes

Az élesztőt a langyos (picit cukrozott) tejbe morzsoljuk. A tej nem lehet túl forró, de hideg sem, hanem langyos. Amíg felfut az élesztő, addig a többi hozzávalót egy nagy dagasztó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos pite
Joghurtos pite

A tojást a cukorral kikeverjük,beleöntjük a joghurtot, sütőport, olajat, lisztet. Tehetünk rá szilvát, meggyet, barackot, almát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Csokis-málnás kalács--Limara
Csokis-málnás kalács--Limara

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Foszlós kalács (Limara)
Foszlós kalács (Limara)

Az élesztőt felfuttatjuk: 1 dl langyos tejbe tesszük az 1 tk cukrot és az élesztőt, erre rászórunk 2 ek lisztet, összekeverjük, majd a tetejére még pici lisztet szórunk. Hagyjuk fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk