25 dkg liszt, 5 dkg vaj, 3 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1,5 dl tejföl, csipetnyi só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, fél citrom reszelt héja, 1 teáskanál citromlé; a sütéshez: 4 dl olaj; a tálaláshoz: 10 dkg porcukor
: A lisztet átszitáljuk és elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáadjuk a csipet sót, a citrom reszelt héját és a citromlével eloltott szódabikarbónát. A tojássárgát elkavarjuk a cukorral és a tejföllel, belekavarjuk a lisztbe és jól összedolgozzuk, míg puha tésztát kapunk. Fél óráig hűtőben pihentetjük. A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval 4-5 cm-es csíkokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk, hogy rombuszokat kapjunk. Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét a lyukon áthúzzuk. Az olajat felforrósítjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne. Ha langyosra hűltek, porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítés: 1. A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral (közben elkeverjük benne a cukrot). Amikor felforrt a tej, lentebb vesszük a lángot alatta és hozzáadjuk a búzadarát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mákot állandó keverés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki teljesen. A meggybefőttet tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. (jól csepegtess...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit megdagasztjuk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. Ezalatt a papírgurigákat bevonjuk alufóliával. A tésztát lisztezett felületen egy centiméter vastag lappá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes