Tésztához:
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 evőkanál porcukor (70 g), ½ citrom leve, ½ csomag sütőpor, 4 db tojássárgája
Töltelékhez:
25 dkg porcukor, 25 dkg darált dió, 4 db tojásfehérje, kb 20 dkg házi baracklekvár
A liszthez adjuk a porcukrot, összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk citrom levét, az átszitált sütőport és a tojások sárgáját, majd összegyúrjuk.
A kosárkaformát vajjal jól kikenjük. Figyeljünk oda rá, mert ha nem jól kenjük ki, nehezen jön ki a sütemény a formából.
Elkészítjük a tölteléket.
A darált dióval összekeverjük a porcukrot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt óvatosan a dióba forgatjuk.
Golyókat formázunk a tésztából és a formába nyomkodjuk egyenletesen.
Ebbe egy kávéskanálnyi baracklekvárt teszünk, majd egy kanál segítségével, a diós habbal betakarjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt világosbarnára sütjük.
Ha megsültek, pár percig hagyjuk a formákban hűlni, majd kivesszük a formából.
Nehéz neki ellenállni, hogy azonnal ne essünk neki, de vigyázzunk, mert a lekvár sokáig forró a belsejében.
A mandulát, a 100 g porcukrot, a lisztet és a fahéjat keverőtálba teszem és összekeverem a 2 darab tojásfehérjével. Összegyúrom, folpackba csomagolom, egy órára hűtőbe teszem. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, borssal, paprikával és a reszelt sajttal. Elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát. Könnyen kez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFontos!: minden alaktrész szobahőmérsékletű, kb. 2 órát várakoztak a pulton, a liszt szitálva, a tojás sárgája és a vaj a tejben. Tészta program, (1 ó 50 p ). Ha végzett, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz190C-on 45-50 perc alatt puhára sütöm a sütőtököt. (Ezt én úgy szoktam, hogy félbe vágom, kikaparom a magját és így teszem be a sütőbe, akkor nem kell a darabolásával, pucolásával...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű