menu

Családireceptkönyv.hu

Duna-hullám


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg sima liszt - 25 dkg szoba hőmérsékletű vaj (esetleg margarin)
- 18 dkg kristálycukor - csipet só - 6 tojás - 3 csapott teáskanál sütőpor
- kb. 8-10 evőkanál tej

- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum (ennek híján tej)
- 80 dkg kimagozott meggy vagy meggybefőtt esetleg barack

A krémhez:
- 1 csomag vanília pudingpor- 5 dl tej- 1 evőkanál kristálycukor
- 20 dkg szoba hőmérsékletű vaj- 5 dkg porcukor

A tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé- 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés:


1. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, egy evőkanál cukorral összekeverjük, lecsöpögtetjük.
2. A lisztet a sütőporral összekeverjük és átszitáljuk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, beleszórjuk a csipet sót, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és mindegyikkel kb. fél percig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet evőkanalanként, melyet folyamatosan keverünk. Majd annyi tejet keverünk bele, hogy a massza lassan csússzon le a kanálról. (ne legyen túl sűrű a tésztája, de ne is folyjon)
3. Sütőpapíros tepsibe egyengetjük a tészta felét, a maradékba belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és a 2 evőkanál rumot, és rásimítjuk a sárga tésztára. Elosztjuk a tetején a meggyet, melyet óvatosan belenyomkodunk.
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben tűpróbáig sütjük (nálam 18-20 percig sült). Vigyázzunk, ne süssük túl a tésztát, mert akkor száraz, morzsalékos lesz!
5. A krémhez a pudingport az 1 evőkanál cukorral és pici tejjel simára keverünk, majd hozzáöntjük a többi tejet is és sűrűre főzzük a pudingot. A mosogatótálcába hideg vizet engedünk, beleállítjuk a pudingos tálat és folyamatosan keverés közben kihűtjük a krémet (így pillanatok alatt kihűl és nem bőrösödik be a puding).
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és kihabosítjuk.
A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, majd a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat és rásimítjuk a krémre. Villával hullámokat rajzolunk a csokoládémázra.
6. Néhány órára a hűtőbe tesszük dermedni, hogy könnyebb legyen szeletelni, majd forró vízbe mártunk egy kést, megtöröljük és szeletelve tálaljuk a süteményt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókusz krémes csoda
Kókusz krémes csoda

A tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: katona7818
Francia diós
Francia diós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Nutelové rezy
Nutelové rezy

Na upečené cesto natrieť 1/2plnky, na to poukladať keksy namočené v mlieku, na to druhá 1/2plnky. Nakoniec urobiť karamel. šľahačku.Tú urobiť tak, že skaramelizujeme cukor, zalejem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
247. Felhő krémes
247. Felhő krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az egyik lapot ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk