menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas fánk golyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150 g cukor
1 teáskanál fahéj
1 tojás
125 ml tej
50 g cukor (nem kötelező)
1 csomag vaníliás cukor
150 g liszt
fél teáskanál sütőpor
a sütéshez:
olaj

Elkészítés:


A cukrot a fahéjjal összekeverjük. A tojást a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.


Az olajat felforrósítjuk. A tésztából teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk és 1-2 perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban.

Ebből az adagból kb. 30 kis golyót kapunk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Nutellás Fonott kalács
Nutellás Fonott kalács

A porélesztőt a cukros langyos vízben feloldjuk és hagyjuk kb. 10 percig állni. Utána a lisztet az élesztős vizet és a sót jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Nutellás hullám
Nutellás hullám

Oldjuk fel az élesztőt langyos tejben és öntsük egy tálb a együtt a fele liszttel, cukorral, tojással, olajjal, csipet sóval és a reszelt citromhéjjal. Mixerben kis sebességgel ind...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kínai briós
Kínai briós

David Baranyai 16:03 David Baranyai http://www.atable.pl/atableblog/2013/11/food-the-chinese-brioche-syndrome/ a krémben: fél l tej, 5 tojás sárgája, 80g cukor, 40g liszt, 30g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés rózsák
Gesztenyés rózsák

A szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.kb 40 perc 5-6mm vastagra nyújtjuk, nagyobb csészével kiszaggatjuk,vagy bármilyen forma lehet ,és négy helyen bevágju...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk