6 paradicsom
2 kígyóuborka
1 vöröshagyma vagy lila hagyma
200 g olívabogyó
200 g fetasajt
olívaolaj
só
oregánó
A paradicsomot és az uborkát kisebb szeletekre vagy kockára, a hagymát csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk az olívabogyót is.
Ízlés szerint sózzuk, oregánóval ízesítjük és meglocsoljuk olívaolajjal. Az egészet alaposan átforgatjuk és jól behűtjük.
Tálalás előtt a saláta tetejére halmozzuk a kisebb kockákra vágott fetasajtot.
A cukkinit lereszeljük, majd az olívaolajon pirítjuk, amíg meg nem puhul. Ezután turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet összeturmixoljuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk, alaposan besózzuk, és félretesszük. Fél liter hideg vízben elkeverjük a cukrot, az ecetet és a zúzott fokhagymát, majd a salátalev...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát az alapos mosás után zöldséghámozó késsel hámozzuk meg. 2. Szeleteljük háztartási szeletelővel 2-4 mm vastag karikákra. 3. Mérjük le a szeletelt uborka tömegé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű