menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszos szaloncukor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelék:
80 dkg kókuszreszelék
80 dkg vaj
90 dkg cukor
3 dl tejszín

A bevonat:
60 dkg jó minőségű csokoládé (ét vagy tej – ízlés alapján)
6 evőkanál olaj

Elkészítés:


Az itt leírt adagból két nagy tepsinyi szaloncukor készülhet, ha nincs igény ilyen mennyiségre felezd el az adagokat nyugodtan!
Két nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tejszínt, a cukrot és a vajat tedd bele egy nagy lábasba, és forrald össze, amíg teljesen elkeveredik benne minden hozzávaló, és a vaj is felolvad.
Vedd le a tűzről a keveréket, és öntsd hozzá a kókuszreszeléket. Ha szeretnéd, tovább ízesítheted fahéjjal, vaníliás cukorral, vagy amivel csak szeretnéd.
Az alaposan elkevert masszát oszlasd el a két tepsibe egyenlő arányban. A masszának kb centi vastagnak kell lennie, de ha több kókusszal szeretitek lehet vastagabb is.
Hagyd kihűlni a kókuszos keveréket, majd hűlés után tedd a hűtőbe egy éjszakára.
Ha kihűlt, vágd apró kockákra a kókuszt. Ekkor már egy viszonylag szilárd állagú masszának kell lennie a kókuszos tölteléknek, és szépen szeletelhető, kivehető a tepsiből.

Készítsd el a csoki bevonatot:
Egy lábasban forralj vizet és egy hőálló (pl fém) tálba tedd bele a csokit, és tedd a forró víz fölé a lábas tetejére. A csoki itt szépen lassan fel fog oldódni, de kevergesd folyamatosan. Keverd hozzá az olajat, és mikor szép egységesre olvadt, mártogasd bele a kókuszkockákat, és egy sütőpapíron hagyd megszilárdulni a csokit.
Egyszerre nem érdemes az egész csokit felolvasztani, mert nem tudsz olyan gyorsan dolgozni és becsomósodik – így azt ajánlom részetekben készítsd a csokibevonatot.
Ha elkészültél mindennel, és szépen megszáradt a csoki is, jöhet a csomagolás! Persze ezt akár ki is hagyhatod, anélkül is nagy sikere lesz, de érdemes pár darabot mutatóba szép csomagolásba tenni.

Mivel ez az édesség tejszínes, ezért nem áll el olyan sokáig, mint a bolti mű-csokoládék. Hűtőben tárold, így azért 3-4 hétig fogyasztható marad, de szerintem úgyis hamarabb elfogy majd ez a különleges finomság:)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Fahéjas, sült, töltött alma
Fahéjas, sült, töltött alma

Az almákat alaposan mosd meg, a tetejüket vágd le. Mindegyiknek szedd ki a belsejét, de arra vigyázz, hogy ne lyukaszd át a gyümölcsöt. Sorakoztasd az almákat egy közepes nagyságú,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÖLTÖTT SZERENCSEMALACKÁIM
TÖLTÖTT SZERENCSEMALACKÁIM

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe készítettem és összeállítottam a tésztát. Kalácstészta állagúnak kell lennie. Kiolajozott kelesztőtálban hagytam fél óráig pihenni. Ezala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rosé kacsamell sütése
Rosé kacsamell sütése

Először is melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Készítsd elő a kacsamellet: tisztítsd meg ha szükséges (csak a színhús és a bőre maradjon), vágd be éles késsel a bőrét keresztbe, de v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MÉZESKALÁCS ? - egyszerű recept?
MÉZESKALÁCS ? - egyszerű recept?

1️⃣ a száraz összetevőket összekeverjük, 2️⃣ a vajat a mézzel melegíteni kezdjük, amíg egynemű nem lesz. Ehhez keverjük a tojást. 3️⃣ összeadjuk a két elegyet és gyorsan egybegy...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk