menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes babapiskóta torta


Írta:

Elk. idő: 20-40perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g babapiskóta,10 g zselatin,170 g vaj,170 g cukor,300 g tejföl,300 g joghurt,300 ml tejszín,500 g meggy (fagyasztott vagy friss).

Hozzávalók, a sziruphoz:
200 ml tej,2-3 evőkanál cukor.

Hozzávalók a díszítéshez:
1 evőkanál cukor,10-15 db meggy,50-100 g tejcsokoládé.

Elkészítés:


2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olvad. Készítsünk elő egy kapcsos torta formát, helyezzük bele a piskótákat, locsoljuk meg, a karamellás tejjel.

Oldjuk fel a zselatin egy kevés vízbe és hagyjuk állni, 10 percet. Verjük fel a tejszínt és tegyük be a hűtőszekrénybe. Kavarjuk ki a vajat a cukorral (használhatunk porcukrot), akkor lesz jó amikor krémes, tegyük hozzá a joghurtot és a tejfölt. A zselatint kavarjuk a vajas krémhez. Amikor ezzel készen vagyunk, finoman keverjük bele a habbá vert tejszínt és a meggyet. El is készült a krém.

A krémnek a felét rátesszük a már lerakott piskótára, utána még egy sor piskóta következik, a tetejére pedig, ismét krém. Az elkészült tortát, hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk állni legalább 6 órát. Amikor a krém elég kemény, kapcsold le a tortaforma oldalát. A csokoládé felét olvaszd fel és mikor langyos csorgasd a torta tetejére. A megmaradt csokoládét reszeld le és hintsd rá. A meggye mártsd bele a kristálycukorba és tedd a tetejére.

Meggyes babapiskóta torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bertalan
New York cheesecake
New York cheesecake

A DARÁLT KEKSZET ÖSSZEKEVERJÜK AZ OLVASZTOTT VAJJAL ÉS BELENYOMKODJUK A TORTAFORMÁBA ÉS 160 FOKON ELŐSÜTJÜK 10 PERCIG.mIG HÜL,ÖSSZEÁLLITJUK A KRÉMET.mINDENT ÖSSZEKEVERÜNK,VISZONT...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Főzött csokikrém /párizskrém/
Főzött csokikrém /párizskrém/

A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Nagymamák diótorta receptje
Nagymamák diótorta receptje

A tésztához felsorolt anyagokat jó keményre kikeverjük, és két vagy három részben kisütjük. A töltelékhez a daráltdiót a vaniliás cukorral és a tejjel megfőzzük. Ha kihűlt, a vajj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Dupla csokitorta
Dupla csokitorta

Piskótát deszkára tesszük. Előveszünk egy kávéskanalat és a tortalapba szélétől 1 - 1,5 cm - re kör alakú, keskeny, mély árkot vájunk. Az árok ásást 3 cm -enként megismételjük, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk