A tészta, sajt, (A legjobb a parmezán, de ízlésünk szerint lehet más, karakteres ízű sajt is.) darált hús, paradicsomos alappal (amit például a bolognaihoz szoktunk készíteni).
A tésztát félig megfőzzük, majd leszűrjük, és bögrényi sajtban megforgatjuk. (A legjobb a parmezán, de ízlésünk szerint lehet más, karakteres ízű sajt is.)
Az így „bundázott” tészta csöveket egymás mellé állítjuk a tortaformába, majd nyakon öntjük azzal a darált húsos, paradicsomos alappal (amit például a bolognaihoz szoktunk készíteni).Megszurkáljuk,hogy a tésztába is csurogjon a szószból.
A tetejére vágjunk – vagy ha úgy jobban tetszik, reszeljünk – sajtot, és mehet is az előmelegített sütőbe 15-20 percre.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást: a hámozott paradicsomokat félbe vágjuk és kiszedjük a magját. A húsát felkockázzuk és egy tur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt,élesztő,cukor összekeverni,bele só,tej,vaj összedolgozni,dagasztani.Tálat olajozni,bele tészta 45-60 perc kelesztés.Kicsit átgyúrni.Vékonyra nyújtani /kör,tégla/,szaggatni, t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz