Tésztához: 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, 3 db egész tojás, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt
Töltelékhez: 36 dkg narancslekvár, 6 dkg pirított szeletelt mandula
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. A tojásfehérjékből a kristálycukorral kemény habot verünk. A vajas keverékhez óvatosan hozzáadjuk először a tojáshabot, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. Ügyeljünk arra, hogy a tojáshab minél kevésbé törjön össze. Az elkészült tésztából 2 lapot készítünk és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Amikor a tészta kihűlt, a két lapot 6 dkg forró baracklekvárral összetapasztjuk. A maradék baracklekvárt is felforraljuk (nem kell forralni, csak meleg legyen) összekeverjük a pirított szeletelt mandulával, majd egyenletes rétegben felvisszük a piskóta tetejére. Ezután a piskótát 4x4 cm-es kockákra felszeleteljük, átlósan kettévágjuk és az így kapott háromszögek talpát étcsokoládéba mártjuk, majd hagyjuk megszáradni. Tetejét díszíthetjük még pirított szeletelt mandulával.
A lisztet összekeverjük a porcukorral a sütőporral és belemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, 2/3 részhez hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval, fontos hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a vajnak ne legyen ideje átmelegedni. Nem kell "agyon" gyúrni, elég ha éppe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűelkészítés A tojások fehérjét, a vajat vagy margarint és a cukrot habosra keverjük, csipet só, majd belekeverjük a diót, és végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.Zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. A gyömölcsöket mosd meg, és vagdosd őket falatnyi darabkákra, közben pedig dobáld őket a keverőtáladba. 3. Add hozzá a fahéj, a cukor felét,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű