Piskóta
160 g tojássárgája (8 db), 160 g cukor,240 g tojásfehérje (8 db), 160g liszt, 50 g olvasztott vaj
Puncslé
30 g rumban ázott mazsola,80 g rum, 30 g darált narancshéj, 30 g víz,30 g cukor
Sárgakrém
380 g tej, 80 g tojássárgája (2 db), 60 g liszt, 120 g cukor,1 db vaníliarúd
Oroszkrém
640 g sárgakrém,20 g zselatin,200 g víz,70 g vastagcukros gyümölcs 70 g rumos mazsola,50 g rum,10 g Triple sec,640 g tejszínhab
Díszítés
320 g tejszínhab, 20 g vastagcukros gyümölcs, 20 g csokoládé
forgács,120 g pörkölt, gyalult mandula
A PISKÓTÁT egy 23-24 cm-es karikában készítsük el, közben áztassuk be a mazsolát a rumba.
A PUNCSLÉHEZ daráljuk finomra a narancshéjat és állítsuk össze a puncslevet.
A SÁRGAKRÉMET már jó előre készítsük el, hogy legyen ideje kihűlni. Most a piskótakarikát szeleteljük három egyenlő karikára, s abból a középsőt tegyük tálcára és jól itassuk át a puncslével, majd vágjuk fel 2x2 cm-es kockákra.
Most kezdhetjük a krém összeállítását.
A zselatint duzzasztjuk meg, majd meleg vízfürdőben olvasszuk is fel. A sárgakrémhez adjuk hozzá az olvadt zselatint, a cukrozott gyümölcsöt, a rumos mazsolát, a rumot és a Triple sec-et is. A keletkezett masszát csomómentesre keverjük, s végül adjuk hozzá a tejszínhabot is.
ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Most vegyünk elő egy betöltő karikát, tegyük az aljára az egyik szelet karikát és halmozzuk rá a karikában a krémet úgy, hogy közben a puncsos piskóta is belekerüljön. A tetejét takarjuk le a másik piskótalappal, tetejére is hagyjunk egy kevés krémet, amivel azt lekenjük.
Hagyjuk hűtőszekrényben megdermedni, s a végén díszítsük fel a tejszínhabbal és a többi díszítő elemmel.
Turmixgépben sűrű masszává turmixoltam a következőket (úgy, hogy a tejet apránként adagoltam utoljára a masszához): A piskótát 200 fokon 15 percig sütöttem. Nekem ebből 2 db 15 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra bemelegítjük. A forma aljára sütőpapírt vágunk, és vékonyan beolajozzuk. Az oldalát semmiképp se kenjük be, mert nem fog tudni tapadni a tészta. Kimérjük a kemény...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes◾️A tojásokat válasszuk szét. ◾️A fehérjét az édesítő negyedével verjük habbá, de előtte a sárgáját habosítjuk ki a többi édesítővel, vaníliával. ◾️Adjunk hozzá egy kevés fehér...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes♥Tészta: A lisztet, sütőport, kakaót és pudingot elkeverjük. A keveréket két részre osztjuk. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük. Ehhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes