1 csomag tészta
50 dkg darált sertéshús
0,5 dl paradicsomszósz
1 hagyma
1 teáskanálnyi olasz fűszerkeverék
1 csomag lapkasajt
5 dkg reszelt ementáli
só, bors
olaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felvágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst is és 5-7 percen át pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fűszereket és felöntjük egy kevés vízzel csak, hogy éppen ne süljön oda. Készre főzzük, majd a tésztát leszűrjük és összekeverjük vele. A felét kiolajozott hőálló edénybe tesszük, ezt beborítjuk a lapkasajtokkal és rárakjuk a tészta másik felét is. A reszelt sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben 12-14 percen át pirítjuk, majd fogyaszthatjuk.
A spagettit sós vízben kifőzzük, majd miután leszűrtük róla a vizet, kevés olívaolajon megfuttatjuk. Eközben a hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsd egy tálba a porcukrot, add hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliaaromát, majd keverd alaposan össze. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba öntjük a langyos vizet, belekeverjük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. Várjunk néhány percet, majd szórjuk bele a sót is. Hozzáadjuk a lisztet, majd alaposan elke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot és az olajat, majd összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy összeálljon a tészta. 2. Kelesztés nélkül lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű