kemény sajt, tej, liszt, tojás, zsemlemorzsa
A sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük. Csak kemény vagy félkemény sajtot használjunk.
A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon ragadni
A tejet hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk.
Belemártjuk a felvert tojásba, vigyázva hogy mindenütt befogja a lisztes sajtszeletet.
Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és két tenyerünk közé téve, finoman rányomogatjuk, hogy jól rátapadjon.
Újból belemártjuk a tojásba és a fölösleget lecsöpögtetjük.
Végül még egyszer beleforgatjuk a zsemlemorzsába, vigyázva, hogy az oldalakon is legyen panír. Két tenyérrel most is megnyomogatjuk, hogy a panír mindenütt jól rátapadjon.
A panírozott sajtszeleteket 2-3 órára hűtőbe, vagy 1 órára mélyhűtőbe rakjuk. Erre azért van szükség, hogy a hideg sajt a forró olajban ne olvadjon meg hamar.
Az olajat felforrósítjuk és egy próbamorzsát teszünk bele. Ha a morzsa körül sercegnek a buborékok, akkor beletesszük a sajtszeleteket mindkét felén aranybarnára sütjük. Nem kell túlsütni, mert akkor a sajt kifolyik. A panírozott sajtot azonnal tálaljuk.
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudac...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• a cukkinit ( gyenge cukkinit héjastól is reszelhetjük )meghámozzuk,durva reszelőn lereszeljük,a sárgarépát megtisztítjuk,finomra reszeljük,a vöröshagymát is megtisztítjuk és apró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük ki a panír hozzávalóit külön tányérokba: a tejet, a zabpehelylisztet, a felvert tojást és a zabkorpát. A sajtszeletet mártsuk bele a tejbe, majd forgassuk bele a lisztbe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA Brokkolit rózsáira szedem, lemosom, szórok rá sót, őrölt borsot, kicsit állni hagyom, majd bepanírozom, liszt, tojás és lassú lángon minden oldalát megsütöm. Mexikó rizs. 3...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Nehéz