menu

Családireceptkönyv.hu

Részeges meggyes koszorú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg vaj,20 dkg cukor,4 tojás,4 tojássárgája,2 teáskanál reszelt citromhéj,10 dkg búzaliszt,15 dkg kukoricaliszt,5 dkg őrölt mandula,1 teáskanál sütőpor, 4 evőkanál kakaópor

A krémhez:
70 dkg meggybefőtt,4 lap zselatin,fél l tejszín,2 zacskó vaníliás cukor,3 evőkanál rum,10 dkg tejcsokoládé,porcukor

Elkészítés:


Az időben – legalább félórája – szobahőmérsékletre tett vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalisztet és a kukoricalisztből 10 dkg-ot elvegyítem a sütőporral, ezt is a tésztához adom az őrölt mandulával együtt és alaposan összedolgozom a tésztát. A massza egyharmadát áttöltöm egy másik edénybe, a maradék kétharmadba a kakaóport keverem. A kakaós tésztát kivajazott kerek koszorúformába öntöm, egyenletesen belesimítom, majd befedem a maradék tésztával. Előmelegített, 180 fokos sütőben (gázsütő 5. fokozatán) 45-50 percig sütöm. A sütőből kivéve óvatosan kiborítom, hagyom kihűlni, majd három lapra vágom.
A töltelékhez kimagozom a meggyet, lecsöpögtetem, összekeverem a maradék 10 dkg cukorral. Egy órán át állni hagyom, majd leszűröm a levét. A maradék 5 dkg kukoricalisztet összekeverem 3-4 evőkanálnyi meggylével. A többi meggylevet vízzel 2,5 dl-re hígítom, felforralom, és állandóan kevergetve hozzáadom a lisztes léhez. Ismét felforralom, 3-4 percen keresztül főzöm, majd lehúzom a tűzről és lehűtöm. Ebbe a masszába teszem a lecsöpögtetett meggybefőttet.
A tejszínt kemény habbá verem a vaníliás cukorral. A zselatint 10 percre 4 evőkanál vízbe áztatom és olvadásig melegítem. Hozzáadom a rumot, majd belekeverem az egészet a tejszínhabba.
A gyümölcsös massza felét elrendezem az alsó süteménylapon. A tetejét 2 cm vastagon megkenem a vaníliás tejszínhabbal, majd óvatosan rányomkodom a második lapot. Elrendezem rajta a gyümölcsös massza másik felét és ismét megkenem tejszínhabbal. Ráteszem az utolsó tésztát is és a süteményt bevonom tejszínhabbal. Egy éjszakán keresztül hűtöm. A díszítéshez a csokoládéból szép hosszú forgácsokat faragok, megszórom vele a tésztát és meghintem porcukorral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fagyi szelet (Andi receptje)
Fagyi szelet (Andi receptje)

♥ Tészta A tojások sárgáját a vízzel és a porcukorral keverjük simára, adjuk hozzá a darált diót, és a sütőporral valamint a sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjét verjük habbá,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Maria
Piskóta - Karolától
Piskóta - Karolától

A cukorból a vízzel szirupot főzünk. A tojások fehérjét (robottal) kemény habbá verjük. (Tehetünk bele néhány csepp citromlevet, attól keményebb lesz.) Hozzáöntjük a forró szirupo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mámorító főtt diókrémes sütemény
Mámorító főtt diókrémes sütemény

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mézes krémes / román/
Mézes krémes / román/

. A tűzön lévő serpenyőbe tegye a tejet, a mézet, a vajat, a tojást és a cukrot, és mindig keverje össze. 2. Miután a cukor megolvadt, öntsük a liszthez, tegyük a citrommal kiolto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk