30 dkg sima liszt,
1 egész tojás,
1 dkg vaj,
1 kávéskanál ecet,
2 dl víz és egy csipetnyi só.
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos vízben elkevert egész tojást, az ecetet és az olvasztott vajat apránként a lisztbe öntjük és késsel tésztává dolgozzuk. A tésztát addig verjük, csapkodjuk a gyúródeszkához, ujjainkkal a magasba húzzuk, amíg a kezdetben ragadós tészta már se a kezünkhöz, se a deszkához nem ragad (kb. 20 perc). A tészta fényes és sima legyen. Az így kidolgozott tésztából cipót formálunk, liszttel megszórt gyúródeszkára tesszük, forró lábassal letakarjuk és fél óra hosszat pihentetjük. Az asztalra tiszta abroszt terítünk és meglisztezzük. A pihentetett tésztát lisztezett rétesabroszra tesszük és sodrófával könnyedén kinyújtjuk. Kezünket bekenjük olvasztott vajjal, hogy a tészta ne tapadjon hozzá, azután kezünk fejével óvatosan, teljesen vékonyra húzzuk a tésztát az egész asztalon. A kinyújtott rétestészta vastagabb szélét levagdossuk és a rétestésztát kicsit száradni hagyjuk. Azután olvasztott vajjal meglocsoljuk és tetszés szerint töltjük.
A csirkemellet két szeletre vágom, sózom, borsozom és egy serpenyőbe amit később a sütőbe is be tudok tenni, kevés zsiradékon mindkét oldalát aranysárgára sütöm, majd tányérra szed...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a palacsintatészta összetevőit, és a tortaformával azonos átmérőjű palacsintasütőben süssünk 8-10 darab vastag palacsintát. Az apróra vágott hagymát pároljuk üveges...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézAz apróra tördelt spagettit sós vízben kifőzzük. A vajat a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, a darált sonkát és a nagyon apró kockákra vágott sajtot. B...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra és tegyük vékony olajon serpenyőbe sülni. A sárgarépát pucoljuk meg, reszeljük le nagy lyukú reszelőn. A cukkinit mossuk meg és kockázz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű