Tésztája:
50 dkg liszt, 25 dkg margarin, ,2 tojássárgája, 3 dl tejföl, kevés só.
Összegyúrás után 1 órát pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk,
pogácsát szaggatunk belőle.
Tojássárgájával megkenjük, sütjük.
Krém:
fél liter tej, 8 dkg liszt, 8 dkg reszelt sajt,
2 tojás, só.
Tészta:
Összegyúrás után 1 órát pihentetjük, vékonyra kinyújtjuk,
pogácsát szaggatunk belőle.
Tojássárgájával megkenjük, sütjük.
Krém:
Ezeket kikeverjük simára, és sűrűre főzzük.
A tűzről levesszük, és tovább keverjük,
teszünk bele 8-10 dkg margarint. A krémet 2 pogácsa
közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük,
és reszelt sajtban megforgatjuk.
A tejet a cukorral élesztővel felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet és a zsírt/margarint/összemorzsoljuk , majd hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, túrót, tojást, tejfölt, sót. Jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a cukrot egy nagy lábasban megkaramellizáljuk. Rárakjuk az olajat, a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és az egészet jól lepirítjuk. A té...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk és kb. 1 órára meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, téglalap alakúra kinyújtjuk és hosszában és ke...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával pár perc alatt megpároljuk. Pillanatok alatt összeesik a spenót. Az elősütött tésztára rétegezzük a vékonyan szel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű