menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtkrémmel töltött pogácsa


Írta:

Elk. idő: 40+20 perc
Adag: 24db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


24 darabhoz:
Tészta
15 dkg finomliszt,8 dkg trappista sajt,8 dkg vaj,3 tojás,2 dl tej,1 kávéskanál só

Sajtkrém
15 dkg reszelt trappista sajt,5 dkg vaj,2 dkg liszt,2 tojássárga,1 dl tej,csipet só

Elkészítés:


A tésztához öntsd egy lábosba a tejet, rakd hozzá a vajat, és forrásig hevítsd. Add hozzá a sót és a lisztet, majd pár perc alatt főzd simára. Addig kevergesd habverővel, amíg el nem válik az edény falától. Ezután hagyd hűlni. Közben reszeld le a sajtot. Ha a massza langyos, egyenként üsd bele a tojásokat, és dolgozd nagyon simává. Végül add hozzá a reszelt sajtot is.

Vizes kézzel vagy vízbe mártott kanállal szaggass a keverékből diónyi gombócokat. Rakd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben megnőnek. Kend le tojással, és előmelegített sütőben, 175 fokon süsd pirosra körülbelül 15-20 perc alatt. A pogácsákat hagyd hűlni.

A sajtkrémhez öntsd a tejet egy lábosba, add hozzá a tojások sárgáját, a lisztet és a sajtot. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd teljesen hűtsd ki. Ezt követően a krémet keverd habosra a vajjal. Ezzel töltsd meg a megsült pogácsákat, és reszelt sajttal díszítsd.

Sajtkrémmel töltött pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
sütőporos sajtos rúd*
sütőporos sajtos rúd*

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval, bele morzsoljuk a margarint, majd alaposan összegyúrjuk a sajttal és a tejföllel. / a sajtból kb.3 dkg-ot kihagyhatunk a teteje beszórá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
405. Porhanyós sajtos
405. Porhanyós sajtos

A sajtot összedolgozzuk a vajjal, tejszínnel,bele a só,paprika.A lisztet a sütőporral elkeverni,és a masszába dolgozzuk.A tésztát három részre osztani,alufóliába csomagoljuk,és hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos bolyhocska, vagy szakállas pogácsa
Sajtos bolyhocska, vagy szakállas pogácsa

A tésztához valókat összegyúrjuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Utána belisztezett deszkán kb. 2 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd kicsi pogácsa szaggatóval kiszúr...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós sütemény
Sós sütemény

Egy tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kétszer kinyújtjuk és hajtogatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, majd újból kinyújtjuk és megkenjük tojással, megszórjuk reszelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk