30 dkg liszt
10 dkg natúr krémsajt
15 dkg vaj
1 tojássárgája
1 teáskanál só
a kenéshez:
1 tojásfehérje (a kenéshez)
a tetejére:
ízlés szerint reszelt sajt, köménymag, szezámmag
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és összegyúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát sütőpapíron vékonyra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojásfehérjével, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, vagy köménymaggal. Átemeljük egy sütő tepsibe, majd éles késsel vagy pizza vágóval ízlés szerinti méretű rudakra vágjuk.
Az előmelegített sütőbe tesszük, és a sütő erősségétől függően kb.20 perc alatt megsütjük.
A ketchupot, az oregánot, az olívaolajat, borsot, zúzott fokhagymát elkeverjük, és addig állni hagyjuk, míg a tésztával foglalatoskodunk. A felengedett tésztát liszte...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűLangyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős kever...
Elkészítési idő: 10ó Nehézség: KönnyűElőkészítés Elkészíthetjük korábban is, de akkor ne a fagyasztóba, hanem a hűtőbe tegyük a nyers tésztát. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackra pakoljuk és h...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFél cm vastagra nyújtjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű