1 csipet só
20-30 dkg trappista sajt
15 dkg füstölt, vagy gépsonka
3-4 db retek
Egy kis edénybe tegyünk fel vizet melegedni. Ha már majdnem forr, akkor tegyük bele a sajtot. A vizet ne hagyjuk forrni, inkább csak forrás közeli legyen a hőmérséklete. Addig hagyjuk a vízben, míg a sajt belül is puha lesz. Óvatosan vegyük ki a vízből, egy kicsit hagyjuk hűlni, és utána vékonyra nyújtsuk ki. Tegyük rá a sonkaszeleteket, a retket, picit sózzuk meg, és jó szorosan tekerjük fel. Szorosan tekerjük be fóliába, és tegyük a hűtőbe. Ha kihűlt szeletelhetjük. Mutatós és finom. Nem csak sonkával, szalámival is lehet tölteni
A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a majonézt, és a mustárt összekeverjük egy tálban. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük. A...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, félbe vágjuk, és nagyon vékony szeletekre szeljük. Picit megsózzuk, rászórjuk a porcukrot és az ecetet. Összekeverjük, és hagyjuk így állni pár percig. A maj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A zöldségeket feldaraboljuk ízlésünk szerint. A snidlinget vagy újhagymát apróra vágjuk. A tojásokat megfőzzük. A zöldségeket összekeverjük. A joghurtot elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dióbelet száraz, forró serpenyőben megpirítjuk. Közben egy tálban összekeverjük a balzsamecetet az olajjal, sóval és borssal, majd hozzáforgatjuk a megpirult, meleg diószemeket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű