60 dkg liszt,10 dkg cukor,30 dkg vaj,1 dl tej,1,5 dkg élesztő
0,3 dl rum,2 tojás sárgája,negyed teáskanál szódabikarbóna
A töltelékhez:
30 dkg darált dió,25 dkg cukor,2 dl baracklekvár
A tetejére:
18 dkg étcsokoládé,1 teáskanál vaj
A vajat a liszttel együtt egy tálba tesszük, addig gyúrjuk, amíg olyan lesz mint a vizes homok. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt. A cukrot és a rumot összekavarjuk, majd a tejhez adjuk, a lisztre öntjük. A tojássárgáját és a szódabikarbónát is belekeverjük, jól összegyúrjuk. A tésztát lefóliázzuk és egy órán át pihentetjük a hűtőben. Majd a tésztát három darabra osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk. A diót, a cukrot és a lekvárt összekeverjük. Kivajazott tepsibe simítjuk az egyik kinyújtott tésztát és elkenünk rajta egy adag tölteléket, majd bevonjuk egy újabb darab tésztával, erre ismét töltelék kerül, majd a harmadik tészta. A tetejét átkenjük tojássárgájával, vagy tejjel és 170 fokos sütőben 40 percen keresztül sütjük. A süteményt hagyjuk kihűlni, majd a darabokra tördelt csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és bevonjuk vele. Amikor a csokoládé szilárddá válik, szeleteljük.
1. A zabpelyhet daráld meg, majd keverd hozzá az útifűmaghéjat, a 3 tojásfehérjét és 2 sárgáját, a kókuszzsírt és az eritrit felét és a kókusztejet. Deszkán gyúrd össze, majd tedd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze az élesztőt pici cukor +tej /// felfuttassuk // majd a tészta minden hozzávalóját jól összekeverjük még jól nyújtható tésztát kapunk -a tésztát 3 részre...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KözepesAz egészet jól összekeverjük, sűrű galuska állagú tésztát kell kapnunk. Ha szükséges még vizet adjunk hozzá. Forró olajba evőkanállal adagolva közepes lángon készre sütjük. Elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 23x23 centis tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A nádcukrot és a vajat tegyük egy mélyebb serpenyőbe, majd alacsony lángon melegítsük őket ö...
Elkészítési idő: 15+30 perc Nehézség: Könnyű