menu

Családireceptkönyv.hu

Kelkáposztafőzelék


Írta:

Elk. idő: 30-40perc
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej kelkáposzta (1 kg)
3 db közepes burgonya
4 dkg zsír, vagy 3-4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 db közepes fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt köménymag
1 kávéskanál morzsolt majoránna
1 kávéskanál Vegeta ételízesítő
1 csipet szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 csipet cukor
1 babérlevél (fakultatív).

Elkészítés:


A kelkáposzta hibás leveleit leszedjük. A káposztát félbe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd kockákra szeleteljük és megmossuk. Lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp csak, hogy ellepi. Rászórjuk az őrölt köménymagot, a majoránnát, (babérlevelet), az ételízesítőt, frissen őrölt borsot és enyhén megsózzuk. Ha félig megpuhult, rátesszük a megtisztított, kisebb kockákra vágott burgonyát, és fedő alatt puhára főzzük. (De ne főzzük szét a káposztát! Ha öreg a burgonya, főzzük már eleve együtt a káposztával.)
Az olajon a tisztított, kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, kissé pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd hidegvízzel felengedjük és berántjuk a káposztát. Ha a kelkáposztán sok lenne a lé, a berántás előtt lemerünk belőle. Sóval, borssal utóízesítjük, egy csipet cukrot adunk hozzá (ez még jobban kihozza az ízeket). Jól kiforraljuk.
Fasírttal, bármilyen pörkölttel, sült kolbásszal, vagy valamilyen sült hússal, tükörtojással nagyon finom, egészséges étel.

Kelkáposztafőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Citromos spárgafőzelék
Citromos spárgafőzelék

A fehér meghámozott spárga fás végeit levágjuk, a zöld spárga fás végeit letördeljük, majd felkarikázzuk őket. A spárgák csúcsait tegyük félre. Tegyük a spárgát egy lábasba, önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Currys, kókusztejes zöldbabfőzelék
Currys, kókusztejes zöldbabfőzelék

A babot megtisztítjuk, végeit lecsípjük, 3-4 cm-esre vágjuk. A hagymát durvára szeleteljük, a földimogyoró-olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és a currypasztát, kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsesaláta
Lencsesaláta

A lencsét megmossuk és egy edénybe tesszük annyi vizet öntünk rá ami bőven ellepi, fűszerezzük és főzni kezdjük. Fedő alatt 30 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk