25 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Nedves hozzávalók:
5 dkg vaj
kb 1,5 dl tej
1 db tojás
A száraz és a nedves alapanyagokat külön tálban elkeverjük. Ha kész összevegyítjük őket.
Dobhatunk bele csoki darabokat, akár ízesíthetjük fahéjjal, citrommal, mazsolával, rummal, kávéval, lekvárral, kakaóval. Ez egy alaprecept amit úgy variálhatunk ahogy akarunk mert isteni finom lesz.
Ha kész a tésztánk a formába tesszük (3/4-ig) és előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. 12darab.
A tojássárgáját az olajjal, 2 kanál cukorral, a citrom levével és a vízzel habosra kikeverem. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd a két masszát óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós kekszet ledaráljuk és a vaj felével összekavarjuk. Kicsi kerek sütőgyűrűkbe simítjuk. A háztartási kekszet is ledaráljuk és a maradék vajjal összekavarjuk, majd a kakaós r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a kávét. Erős, eszpresszó jellegű kávé kell hozzá. Ha kész, öntsd ki egy tányérba, keverd bele a két evőkanál cukrot, és hagyd kihűlni. Válaszd szét a tojásokat. Mivel ny...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAtszitáljuk a liszteket és a sikért, hozzáadjuk a steviás eritritet, az élesztőt, a puha vajat elmorzsoljuk benne, majd a tojások sárgájával, a tejjel és a tejföllel könnyű tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű