menu

Családireceptkönyv.hu

Nutellás csillagsüti


Írta:

Elk. idő: 1,5óra
Adag: 5fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


45 dkg finomliszt átszitálva
kb. 1,8 dl langyos tej
2 tojássárgája
4 dkg friss élesztő
3 dkg puha vaj
7 dkg kristálycukor
1 csipet só

+ 150-200 g mogyorókrém

+ a tetejére 1 felvert tojás

Elkészítés:


1. Az élesztőt egy evőkanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A liszttel összekeverjük a maradék cukrot és a csipet sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a felfuttatott élesztős tejet és bedagasztjuk a tésztát. (Lehet dagasztógéppel is vagy a kenyérsütőgép dagasztó programjával.) Letakarva 30 percig kelesztjük (a duplájára).
2. Majd 4 egyforma részre gömbölyítjük a tésztát, melyeket kinyújtunk egyforma kör alakúra (kb. 3-4 mm vastagra).
3. Sütőpapíros tepsire helyezzük az egyik kört, megkenjük mogyorókrémmel. Erre ráhelyezzük a másik kört, megkenjük mogyorókrémmel. Jön rá a harmadik kör, ezt is megkenjük mogyorókrémmel, majd ráhelyezzük a negyedik tésztakört. A tészta közepére helyezünk egy poharat, melyet enyhén rányomunk, épphogy csak látszódjon a pohár talpnyoma a tésztán. Majd 16 egyforma cikkre vágjuk a tésztát úgy, hogy nem vágjuk be a cikkeket teljesen a tészta közepéig, csak a pohár kör nyomáig. Egy cikket megfogunk a bal kezünkbe, egy cikket a jobb kezünkbe és ellentétes irányba csavarjuk a cikkeket kétszer. Ugyanígy kettesével sorba haladunk, ellentétesen tekerünk minden cikket kétszer. (lásd a lenti fotón)
4. Pihentetjük még a tésztát kb. 20 percig, majd a tetejét lekenjük a felvert a tojással, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 15-17 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!) A tészta jó puha lesz, amikor kivesszük a sütőből, ez ne tévesszen meg minket, meg lesz sülve, ha látjuk, hogy már szép barna.

Nutellás csillagsüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsvéti kalács
Húsvéti kalács

1. A vaj és a mazsola kivételével a hozzávalókat összedagasztjuk, majd lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat és belekeverjük a mazsolát. 2. Duplájára kelesztjük, három rudat f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Omlós kalács
Omlós kalács

A tejet, cukrot, sűrített tejet és tojást összekeverjük, hozzáadjuk az élesztőt elkeverjük, majd a lisztet, sót és margarinnal összegyúrjuk. 1 órán át kelesztjük Kinyújtjuk, össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelt rózsák
Kelt rózsák

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Finom lekvárosbukta
Finom lekvárosbukta

8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 to­jássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzát...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk