50 dkg finomliszt
8 tojás
5 dkg vaj
só, bors ízlés szerint
tálaláshoz tejföl
Egy nagyobb méretű lábasba tegyél fel vizet forrni. Két tojást dolgozz el fél deci hideg vízzel, majd add hozzá a sóval elkevert liszthez. Lazán dolgozd össze, nem kell túlzásba vinni a kevergetést, mert csak tönkremegy a tészta. Ezután szaggasd bele a forrásban lévő vízbe - galuskaszaggatóval vagy két kanál segítségével.
Főzd addig, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Ne egyszerre főzd meg, inkább kisebb adagonként, hogy ne ragadjon össze.
Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, és öntsd bele a galuskát. Verd fel a megmaradt tojásokat, öntsd ezeket is a serpenyőbe, és süsd át. Nem kell teljesen, mert a tűzről levéve a tészta hőjétől úgyis szárad még. Még melegen tálald.
Fejes saláta
Hozzávalók:
1 fej saláta
csipet só
cukor
ételecet
A salátát mosd meg, majd csepegtesd le. Vágd fel vékony csíkokra, és tedd egy salátástálba. Ezután készítsd el a salátaöntetet: fél liter vízbe tegyél egy csipet sót, valamint ízlés szerint cukrot és ecetet. Öntsd rá a salátára, és tálalásig tedd a hűtőbe. Nagyon egyszerű, de tojásos nokedlihez el sem lehet képzelni jobbat!
A hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk. A bacont és a csirkemellet is kockára szeljük és a zöldségekkel együtt sütjük 4-5 percig. Amikor a csirk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta. Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított pap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgákat a síp alatt megtisztítjuk, a végét ami fás lehet, levágjuk. Hármasával összefogjuk és begöngyöljük a sajtba, baconbe.l Az utolsó hajtást megtűzzük fogpiszkálóval, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű