6 kifli
50 dkg túró
1 tojás
cukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja forgatáshoz
A kifliket kettévágjuk, belsejét kikaparjuk. A túrót a tojással, cukrokkal és a reszelt citrom héjjal összekeverjük.
A kifliket megtöltjük a túrós töltelékkel, majd a végét betömjük a kivájt kifli belsejével, hogy ne folyjon ki a túrós massza.
Bő, forró olajban kisütjük.
Amíg a sütő előmelegedett és én a gyümölcsökkel foglalkoztam, a tésztával a robotgép dolgozott helyettem: a tojásokat közepes fokozaton kihabosította a cukrokkal, majd belekeverte...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és kézzel morzsásra d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tésztához valókat össze gyurjuk ---3 részre osztjuk és a tepsi hátán egyenként megsütjük amelyik rosszabbul sikerült egy tálba összemorzsoljuk és beáztatjuk a tej+ rum keverék...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézEgy lábasban tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr, húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává nem áll össze a tészta. Ekkor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű