10 kg uborka
3 csomag Haas uborka tartósító
Fűszerek
6 liter víz
9dl 10%ecet
40 dkg cukor
150 g só
A hozzávalókat felforraljuk,hozzáadjuk a tasak tartalmát és elkeverjük. A forró levet az uborkákra töltjük az üveg pereméig, majd azokat jól lezárjuk.
3. Az így elkészített savanyúságot fénytől védett, hűvös helyen tároljuk.
Kettő darab 5 literes és négy darab két és fél literes üveg lesz belőle
Tavasszal, a friss világos zöld hajtásokat kell lecsippenteni az ágak hegyéről. Mindenféle fenyő hajtása jó, kivéve a tiszafa!!! Én le szoktam szitán öblíteni, és jól lecsöpögtetni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült kolbászos lecsó elkészítéséhez a kolbászt karikára vágjuk, és zsíron megsütjük. Azután kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük. Az apróra vágott hagymát a serpenyőben viss...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A paradicsomokat egy percre tegyük forró vízbe, majd távolítsuk el a héjukat. 2. Ezután daraboljuk fel őket kisebb hasábokra, majd tegyük az egészet turmixgépbe. Egy kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágokat levágjuk a vastagabb szárakról, lerázzuk, leöblítjük és belepakoljuk egy edénybe, a megsikált és felkarikázott citromokkal együtt. Lefedjük és egy éjszakára hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz