60 dkg liszt
3.5 dl tej
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál vaj
2 evőkanál burgonyapehely
3 dkg élesztő
1 teás cukor
Só
Dagasszuk, 1 óra kelesztés,
8 dbra osztjuk 20 cm és köröket nyújtunk, a tésztalapot lekenjük olajjal, félbehejtjuk, ismét lekenjük olajjal
A tetejüket lekenjük tojássárgájával, meg szórjuk szezámmaggal
175-180 fokon sütjük 35 percig
Zsebében ● 1 víz meleg víz ● 2 víz meleg tej ● Két uj uj hiányzik a víz ● 1 evőkanál száraz élesztő ● 1 tojás (a) ● 2 evőkanál porított ● 1 édes kanál só ● Annyi liszt, amennyit...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókból dagasztunk egy rugalmas tésztát, 30-40 percig kelesztjük. 12 darabra vágjuk, gömbölyítjük, 10 percet pihentetjük.Ezután vékony szögletesre vagy oválisra nyújtjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesAz öregtésztát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a 10 dkg kenyérlisztet, 10 dkg TK búzalisztet 1 tk barnacukrot, 2 dkg élesztőt és 280 ml langyos vizet. Jó alaposan kidagasztjuk és 45...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű