A tésztához:
• 500 g Mester Kelt Tészta liszt
• 300 g margarin
• 100 g fruktóz
• 1 dl víz
Almás töltelékhez:
• 1 kg alma
• 150 g fruktóz
• 75 g lékötő
• 100 g Mester morzsa
• 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
A tészta összetevőiből elkészítjük a tésztát, két részre osztjuk, elnyújtjuk. Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rásimítjuk az almát, majd ráhelyezzük a másik lapot. Megszurkáljuk, és 180 oC-on készre sütjük.
A száraz adalékokat (liszt, cukor, só, szódabikarbóna) összekeverjük, hozzáadjuk a túróhoz, majd a két egész tojással tésztává gyúrjuk. Fél órán keresztül pihentetjük. Késfok vast...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lentojáshoz a 2 ek. lenmagot egy kisebb edénybe tesszük és felöntjük 6 ek. vízzel, alaposan összekeverjük és hagyjuk besűrűsödni. Ezután ha nem bolti lisztet használunk, kimérjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A vizet a Ramával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a mákot egy adagban hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A kalácsot felszeleteljük. A tojássárgákat kikeverjük a 4,5 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart magjait. 2. Beleáztatjuk a kalácsszeleteket, és 15 percre fél...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű