--1 kg áfonyaszem,
-1 kg cukor,
--1 liter alkohol vagy vodka
--2 csomag vaníliás cukor vagy 1 /2 rúd vanília
Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot és az áfonyát
--2-3 nap múlva elolvad
--naponta rázogatjuk így hamarabb elolvad a cukor
-az erjedés előtt ráöntjük a tiszta szeszt + a vaníliát
-4-5 hónap érlelés után az igazi de évekig is eláll ha nem fogy el
--ha nagyon várjuk az eredményt 4 hét után le lehet szűrni ,üvegekbe önteni és mehet a kamrába
Tedd a hozzávalókat egy lezárható üvegbe, és hűtsd le a limonádét kb. 2-3 óra alatt a hűtőszekrényben. Ez alatt az idő alatt az ízek is összeérnek. TIPP: Az üveget magaddal vihe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nutellát a forró kávéval simára kikeverjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. Két nagy poharat 10-15 percre a hűtőbe teszünk, majd egy-egy nagy marék jeget szórunk bele....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűRakjunk jégkockákat a long drinkes pohárba, töltsük rá a narancslevet, majd adjuk hozzá a likőrt és a vodkát, végül pedig óvatosan engedjük rá az áfonyalevet. Díszítése történhet n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A málnát megmossuk, megmérjük, hány liter van belőle, ugyanannyi liter felforralt ,lehűtött vízzel felöntjük. egy uborkás üvegbe -Hozzáadunk 1 kanál citromsót, szétnyomkodjuk, é...
Elkészítési idő: 24óra Nehézség: Könnyű