menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-Diós kevert süti


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg alma
1 csomag sütőpor
15 dkg liszt
1 kanál kakaó
1 tk őrölt kávé (elhagyható)
10 dkg darált dió
A csokimázhoz:
3 dkg vaj
10 dkg csokoládé

Elkészítés:


A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával.
- A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval,kakaóval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
-A sütés vége felé letakarjuk alufóliával, a végén tűpróbával ellenőrizzük.
A vajat a csokoládéval felolvasztjuk a mikróban, simára keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt süteményt. Dermedés után kockákra vágva kínáljuk.

Almás-Diós kevert süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fülemüle fészke (Bülbül Yuvasi)
Fülemüle fészke (Bülbül Yuvasi)

Először készítsük el a szirupot: lassan melegítsük fel a vizet a cukorral elkeverve, amíg forrni nem kezd. Forráskor csavarjuk bele a citrom levét és forraljuk még 10 percig, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-szilvás süti
Csokis-szilvás süti

A kókuszzsírt olvasszuk meg mikróban pár másodper alatt, majd a tojásokkal és az édesítővel együtt keverjük habosra. A zablisztet, a kakaóport és a sütőport jól keverjük el egymás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos almás sütemény
Joghurtos almás sütemény

2 tojást felverjük habnak, hozzáadjuk a cukrokat, sütőport, tojássárgáját, olajat, joghurtot és lisztet. Összekeverjük robotgéppel. Kizsírozott és lisztezett tepsibe kiöntjük. 180C...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kekszes csoki
Kekszes csoki

Nagyon gyorsan el tudjuk készíteni. Keverjük el a cukrot a vízzel, tegyük egy duplafalú edénybe, majd addig forraljuk és kevergessük, míg sűrű szirup nem lesz belőle. Mikor el kezd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk