Tésztához
-1 bögre porcukor,(a bögre lehet 2-2,5 dl).
.-.1 szűk bögre zsír vagy 250 g margarin,
-1 sütőpor ...
-3 bögre liszt..
-2 dl tejföl..
-2 tojás sárgája..csipet só..2 csomag vaniliás cukor...
Töltelék::
:--2 kg reszelt alma ....kevés cukor ...1 csomag mazsola 2 kávés kanál őrölt fahéj ..
--10 dkg darált dió....1 citrom reszelt héja kevés zsemlemorzsa
A lisztet összekeverjük a sütőporral + a zsiradékkal majd minden hozzávalóval..
-.Lágy tésztát kapunk nem szabad megijedni ....ha mégis tul lágy kicsi lisztet még lehet hozzá keverni ..
-.Betesszük a hűtőbe amig elkészitjük az almát.....Lereszeljük az almát megszórjuk cukorral kicsit állni hagyjuk majd kicsavarjuk......A tészta egy nagy tepsire való mennyiség ...Két részre osztjuk...az egyiket elnyújtjuk és a sütőpapirral kibélelt tepsibe teritjük ...picit megszurkáljuk és megszórjuk zsemlemorzsával ...rászórjuk a kicsavart almát ,megszórjuk dióval vagy deóval + fahéja és rumba áztatott mazsolával
-..Erre jön a másik tészta lap ,,,Tojás fehérjével megkenjük és készre sütjük ( Kb.25-30 perc )Melegen szeleteljük és a tepsiben hagyjuk kihűlni ..tetejét meglehet szórni porcukorral
A margarint, tojást cukrot kikeverjük, belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Nagyon lágy tésztát kapunk. Letakarva 1 órát hűtőben pihentetjük. Szilikonos sütőpapírra egyforma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat készítsd elő, mérd ki, majd jól keverd össze! 24x16 cm-es sütőformában 180 fokon 30 perc alatt süsd készre! Savanykás ízű gyümölcs vagy lekvár illik hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habot verünk belőle. Hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A túrót elkeverjük a liszttel és a mazsolával, hozzáadjuk a fél citrom lev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesTésztát össze gyurni és 3 db egyforma cipót készíteni, kinyújtani és megkenni a sajtos töltelékkel, szorosan feltekerni,folpakba csomagolni és 24 órára hűtőbe tenni. sütés előtt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű