1 kg sertés csülök
-40 dkg tarkabab
-2 sárgarépa
-1 nagy fej hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 fehérrépa
-2 babérlevél
-1 kávéskanál kömény (őrölt)
-2 evőkanál zsír
-só
-bors
-pirospaprika
kicsi aprított piros húsú paprika
A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, a húst felkockázzuk
. A hagymát a zsíron megpirítjuk, a húst hozzátesszük, kis vízzel felöntjük, és félig megpároljuk, majd a felkarikázott zöldségekett is hozzákeverjük +babérlevél, beízesítjük, . Vízzel felöntjük.
Kb. 1 óra alatt készre főzzük, ha szükséges, a vizet pótoljuk. A végén beletesszük az előző nap már beáztatott, megfőzött,leszürt babot ,Együtt még főzzük kb. 15 percet ,
Elkészítés: A húst felszeljük, majd kiklopfoljuk. A krumplit megpucoljuk,almareszelővel lereszeljük, és megsózzuk. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt is a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A húst megmossuk, kockára vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát az olajon kisütjük, majd félretesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát me...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, majd hűtőbe tesszük. Közben a burgonyát megpucoljuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Félretesszük 20-30 percre. Ezután kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű