--1-kg pulykahús
--4 doboz vörösbab
-2 fej vöröshagyma
-4-gerezd fokhagyma
-2 db zöldpaprika
-zsiradék
-ételízesítő
-őrölt bors
-fűszerpaprika
-só
-A vöröshagymát, a paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk.
-A hagymákat zsiradékon üvegesre dinszteljük
--,Ezután hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst. Ha a hús levet eresztett, azt elfőzzük annyira, hogy a hús kilátszon a léből, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig főzzük, míg a lé besűrűsödik. Beletesszük a paprikát, tovább főzzük, míg puha nem lesz. Ha szükséges, a vizet pótoljuk.
Fűszerezzük, felforraljuk, rászórjuk a
fűszerpaprikát, és addig főzzük, míg a hús megpuhul. A pörkölt levét mindig pótoljuk, hogy a húst éppen ellepje, de a végére azt is elfőzzük, hogy a hús kilátszon.
Ekkor hozzáadjuk a vörösbabot annyi lével, hogy elfedje a húst, összeforraljuk.
Tálaláskor aki szereti tejföllel és Erős Pistával is ízesíthetjük.
A babot előző este beáztatjuk. Feltesszük a babot a darabokra vágott füstölt húst főni annyi vízben hogy ellepje, beleteszünk 2-3 babérlevelet. Fél órát főzzük és ha kell sózzuk (a...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűEgy jókora darab füstölt szalonnát, nem túl apró darabokra vágok. Nem egészen, csak üvegesre kiolvasztom. A szalonna zsiradékon, nagy fej kockázott vöröshagymát dinsztelek. Én pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejben elkavarom az élesztőt és mindent összedolgozok…. semmi kelesztés!! Kiolajozott zacskóba teszem a tésztát és kb. 6-8 óra múlva már fogyasztható. (A hűtőben szépen 3* akkor...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tojásokat kikeverjük a tejjel, olajjal, szódavízzel, liszttel és a sóval. Olajjal kikenet palacsintasütőben egyesével kisütjük a palacsintákat. Mindegyik palacsintát reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű